preskoči na sadržaj
Vijesti

Dani kruha 2018. godine

 

„Slušaj kako zemlja diše.

Slušaj kako raste trava,

Slušaj kako,

Pod stopama našim

Skrivena snaga

U sjemenci spava.“


U našoj školi se u listopadu tradicionalno  obilježavaju Dani kruha i  Dani zahvalnosti za plodove zemlje. Dan je to osobito veseo i pun smijeha, dobre zabave i finih mirisa svježe pečenih kiflica, kruhova i kolača. Dan je to kada osjetimo posebnu povezanost sa zemljom, kada osjetimo zahvalnost za sve što nam ona daje, kada se družimo s roditeljima u prostorijama škole, ali i kada za njih pripremimo svečani program.

Već od ranog jutra majke, sestre, bake, strine užurbano peku kruhove, kolače, kiflice, muffine, peretke i drugo te ih spremaju svečano u košare i donose u školu. Svećenik blagoslovi darove zemlje, a učenici sa svojim učiteljicama pokažu što su naučili i koliko su vježbali.

U programu su sudjelovali učenici razredne nastave i njihove učiteljice Katarina Sertić, Martina Markotić, Katica Kokanović i Barica Lučić te učitelj glazbene kulture Ivan Petričević, prvašići su nam otpjevali pjesmu o jeseni, učenici drugoga razreda izveli su zanimljiv igrokaz Zaljubljeni kiflić, učenici trećega razreda otjepjevali su pjesmu Hvala, a učenici 4. razreda recitirali su pjesme te pod vodstvom učitelja glazbene kulture Ivana Petričevića pjevali pjesmu Kruše života između svake točke.

Nakon programa svi smo se zajedno pogostili pravim domaćim delicijama i družili se sa svojom djecom, roditeljima i djelatnicima škole.

      

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Đurđica Vuksanović   datum: 6. 11. 2018.

Koliko je sati?


Raspored zvonjenja


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji


Kalendar rada šk. god.

 

Priloženi dokumenti:
preuzmi.htm


Kurikulum

Godišnji plan i program

Anketa
Kad te u školi ispituju, događa li ti se često da zbog treme ne možeš pokazati sve što znaš?
Uspješno učenje

 

preskoči na navigaciju